منتخب اخبار  

        www.pyknet.net

   پیک نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

28 تیر 1396

  pyknet100@gmail.com

 
   
 

 

منتخب اخبار فرهنگی – هنری

 

مجید فلاح زاده کارگردان تئاتر و مدیر فستیوال تئاتر ایران در خارج از کشور روز شنبه ۱۵ ژوئیه در شهر بن آلمان با زندگی وداع گفت. او که ۷۱ سال داشت، به بیماری دیابت مبتلا بود. فلاح زاده در سال های نخست دهه ۱۹۹۰ میلادی به همراه همسرش بهرخ حسین بابائی بازیگر تئاتر نخستین فستیوال تئاتر خارج از کشور را با عنوان “فستیوال تئاتر ایران در تبعید” در شهر کلن آلمان بنیاد نهاد. فستیوالی که بعدها به “فستیوال تئاتر ایرانی در کلن” تغییر نام داد و به رغم افت و خیزها و بحران های زیاد، تاکنون به مدت ۲۴ سال پایدار مانده و در سال های اخیر هنرمندان جوانی را نیز که در پی سرکوب جنبش سبز از ایران گریخته اند، به خود جلب کرده است.

مجید فلاح زاده در سال ۱۳۲۵ خورشیدی در تهران به دنیا آمد و تحصیلات دانشگاهی خود را در ایران، انگلستان و اتحاد جماهیر شوروی سابق سپری کرد. او در سال های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۸ در دانشکده هنرهای دراماتیک تهران و هنرهای زیبای کابل تئاتر، نقد هنری و زیبائی شناسی تدریس کرد و در سال های بعد برای همیشه در شهر کلن آلمان اقامت گزید.او که جلد اول کتاب “تاریخ اجتماعی- سیاسی تئاتر در ایران” را به تعزیه اختصاص داده و تعزیه را پایه اصلی هنر نمایش در ایران می دانست، در اولین اقدام از یک گروه دو نفره تحت حمایت وزارت ارشاد اسلامی برای اجرای یک تعزیه نمایشی دعوت کرد. این کار با اعتراض گروهی از هنرمندان تبعیدی تئاتر و حواشی آن در کشورهای اروپائی روبرو شد و آن ها وقتی نتوانستند فلاح زاده را از تصمیم خود منصرف کنند، فسیتوال را تحریم کردند.

تحریم، به موازات کاهش امکانات و کمک های دولتی، فستیوال را که تا پیش از آن هر سال صدها هنرمند و دوستدار هنر نمایش را به کلن جلب می کرد، برای چند سال با بحران روبرو کرد، تا جائی که تصور می رفت به زودی دیگر انگیزه ادامه نداشته باشد. اما مجید فلاح زاده و همسرش در برابر همه این دشواری ها مقاومت کردند.

این مقاومت سبب شد که پس از چند سال بسیاری از تحریم کنندگان فستیوال بار دیگر به آن بپیوندند و کارهای خود را در چارچوب برنامه های آن به معرض نمایش بگذارند.

مجید فلاح زاده در کنار کارگردانی تئاتر، در عرصه تاریخ و تئوری های هنر نمایش نیز آثاری از خود برجای گذاشته است که کتاب ها و مقالات تحقیقی زیر از آن جمله هستند:

·         تاریخ اجتماعی- سیاسی تئاتر در ایران (جلد اول، تعزیه)

·         ریشه های تاریخی فلسفی تئاتر بیومکانیک، کلاسیسم چیست؟

·         زمینه های نمایشی / اساطیری شعر حافظ.

·         رابطه زیبائی و انقلاب

·         نمایشنامه نویسی در اتحاد شوروی

·         دوران طلائی تئاتر.

فلاح زاده چند نمایشنامه را نیز ترجمه کرده که “میستری بوف” و “تراژدی خوشبینانه” دو نمونه اند. نمایشنامه های “رستم و سهراب”، “نظام الملک”، “رویاهای شیرین، کابوس های لیلی” نیز آثاری هستند که فلاح زاده از خود  به یادگار گذاشته است. (نقل از شهروند- جواد طالعی)

 

 

 

ادای احترام یونسکو به مریم میرزاخانی!

http://www.irna.ir/fa/News/82602679/

کارگردان ایرانی در جستجوی «مریلین مونرو» !

http://aftabnews.ir/fa/news/461404

اهالي سينما میهمان مهران مدیری

http://www.baharnews.ir/news/133701

تسلیت 147 نماینده مجلس در پی درگذشت مریم میرزاخانی

http://www.irna.ir/fa/News/82602321/

«چند شب تار» قدردانی از پرویز مشکاتیان

http://www.irna.ir/fa/News/82602315/

45 میلیون کاربر در ایران به شبکه اینترنت متصل هستند

http://www.irna.ir/fa/News/82602623/


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت 28 تیر

 
 

اشتراک گذاری: