ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 

صفحه اول

پیوندهای پیک

بايگانی پيک

2 شهریور ماه  1393

infos@pyknet.net

 
 
 

امام جمعه شمیرانات:

تا گروه های فشار کنترل نشوند

آزادی در جامعه برقرار نمی شود 

 
 
 
 

 

حجت‌الاسلام محسن دعاگو از معدود امام جمعه های طرفداراصلاحات است که در دوران حیات آیت الله خمینی نیز با بیت او در ارتباط بود. او اکنون امام جمعه شمیرانات است.

خبرگزاری ایلنا با او مصاحبه ای کرده که فشرده ای از آن را می خوانید:

 

 

معتقدم آقای روحانی باید توجه کند که اگر طرفدارانش و حتی مخالفانش تقاضای راهپیمایی و یا تظاهراتی در چارچوب قانون را دارند که مخل نظم عمومی هم نیست، وی باید مجوز این تظاهرات را صادر کند.

در این زمینه پیشنهادی را به استاندار تهران ارائه کردم و گفتم که شما می‌توانید چند سالن بزرگ چند هزار نفری در داخل و اطراف تهران طراحی کرده و ‌آن را آماده کنید تا هر گروهی که تمایل دارد حرف خود را به گوش دولت برساند، بتواند از این سالن‌ها برای بیان حرف‌های خود استفاده کند و این امکانات باید به همه جریان‌های سیاسی، یکسان داده شود.

دولت باید به همه جناح‌های سیاسی در چارچوب قانون اساسی اجازه تجمع و برگزاری همایش را بدهد و نباید از تجمع سیاسی در چارچوب قانون اساسی،‌ ترسی داشته باشد.

اساسا بسیاری از محدودیت‌ها و حصرها را تندروها ایجاد می‌کنند. به گونه‌ای که شرایطی را حاکم می‌کنند که زمینه رفع حصر و محدودیت‌های موجود فراهم نشود. مثلا طبق اطلاعات من قرار بود یک سری تسهیلاتی داده شود و رفع برخی محدودیت‌ها صورت پذیرد، ولی در آستانه تحقق این امر، یکی از افراد مدعی اصلاح‌طلبی بعد از بازگشت به کشور، سخنرانی‌ بسیار غیرمنطقی و غیرواقع‌بینانه در یکی از همایش‌ها انجام داد و طی آن، ولایت فقیه و نظام را زیر سوال برد و به طور کامل، بستر فراهم شده برای رفع محدودیت‌ها را از بین برد.

باید شرایطی در کشور ایجاد شود که مقامات امنیتی کشور از آزادی‌هایی که اعطاءمی‌شود، نگران نشوند. برای چنین شرایطی، همه گروه‌های تندرو باید کنترل شوند. در صورتی که این گروه‌ها کنترل شده و حدی از اعتدال را در رفتارهای خود بپذیرند، قطعا شرایط برای رفع بسیاری از محدودیت‌ها فراهم خواهد شد.

جریان سال 88 دو سمت داشت که یک سوی آن احمدی‌نژاد و دولت او بود. چرا تاکنون با آن جریان برخوردی صورت نگرفت است؟ اگر بنا است با هر رفتار ناهنجاری، برخورد صورت گیرد، خود این برخورد نیز باید در چارچوب قانون باشد. هر حصر و بازداشتی باید منطبق بر قانون باشد. البته حوزه قوانین عادی با حوزه قوانین سیاسی- امنیتی متفاوت است.

‌باید بررسی شود که آیا اگر فرد مذکور آزاد باشد از منافع ملی محافظت خواهد کرد یا خیر؟ فرض کنید که بنده فردی باشم که در شرایطی متوجه شده‌ام که حقی از من ضایع شده است. من می‌توانم تریبونی را در اختیار بگیرم و از طریق آن اعلام کنم که حق من ضایع شده ولی چه بسا به خاطر منافع و مصالح جمهوری اسلامی و حفظ امنیت ملی کشور، لازم بدانم از حق خود صرف‌نظر ‌کنم. نام این کار می‌شود تعامل کردن، یعنی درست همان کاری که آیت‌الله هاشمی انجام داد.

هاشمی علی‌رغم اعتراض به روند انتخابات و اعتقاد به اینکه حق وی ضایع شده است، گفت که من همه این مسائل را به خدا واگذار می‌کنم.‌ ‌ وی در چارچوب نظام، اقدام به همگرایی کرد و با آنچه پیش آمده بود هماهنگ شد. به همین جهت است که نظام هرگز از بابت آیت‌الله هاشمی نگرانی ندارد، چون ایشان نشان داده که فردی منضبط است و متوجه منافع و مصالح ملی است. به همین دلیل، علیرغم اینکه هر روز تندروها به آیت‌الله هاشمی حمله می‌کنند ولی او همچنان در نظام دارای جایگاه و پایگاه خاص خود است،. ایشان عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است و با این روش خود، جایگاه خویش را در نظام و جامعه صد چندان کرد. به نظر من اگر در سایر موارد هم، نه همین هوشمندی

پیک نت 2 شهریور

 
 

اشتراک گذاری: