www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

2 دی ماه  1396

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

گزارش وزیر اقتصاد

خط آهن ایران - روسیه

تا دو ماه دیگر فعال می شود

 
 
 
 

 

گزارش وزیر اقتصاد در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در واکنش به درخواست افزایش نرخ ارز از سوی صادرکنندگان و فعالان اقتصادی:

درباره نرخ ارز چیزی نگویید، می‌بینیم قیمت ارز بالا رفت اما صادرات رشد نکرد؛ نرخ ارز دو برابر شد اما صادرات چقدر رشد کرد؟

وی با اشاره به بحث کریدور سبز بین ایران و روسیه گفت:‌ کانال کریدور سبز را روس‌ها پیشنهاد کرده‌اند اما ما اجرا نکردیم و حتی چند بار مصرانه آمدند و گفتند هر صادراتی که شما انجام می‌دهید، هر اسنادی که برای آن ارائه شود را می‌پذیریم و حتی 25 درصد در تعرفه واردات به روسیه هم تخفیف می‌دهیم اما صادرکنندگان ما از این مزیت استفاده نکردند.

در گام اول مقرر شد 10 شرکت از این مسیر استفاده کنند، اما پس از مدت‌ها تنها یک شرکت از این ظرفیت استفاده کرد.

سیاست بانک مرکزی استفاده از پول دو کشور است و براساس همین موضوع بود که سفر پوتین به تهران انجام شد و مسائل پولی و مالی مورد بررسی قرار گرفت و تنها باید به سمت اجرایی شدن آن برویم.
خط آهن ایران به روسیه در حال نهایی شدن است و اگر این پروژه به اتمام برسد هزینه حمل‌ و نقل بسیار کاهش خواهد یافت. تا دو ماه آینده خط آهن قزوین - رشت تمام می شود و تنها نقطه رشت - آستارا باقی می‌ماند که تا دو هفته آینده بودجه آن هم اختصاص خواهد یافت و این طرح از طرح‌های مورد تاکید رئیس‌جمهور هم هست.

یکی از بانک‌های روسی اعلام آمادگی کرد و اعتباری را در اختیار صادرکنندگان ایرانی برای تجارت قرار داد اما هیچ صادرکننده‌ای از این اعتبار استفاده نکرد.

امسال در بودجه یک و نیم میلیارد دلار برای کمک به توسعه صادرات اختصاص یافته و مقرر شده یک و نیم دلار هم از ناحیه بانک‌ها با نرخ سود 6 درصد اختصاص یابد و سهم صندوق توسعه ملی هم مشخص شده است. این پیشنهادات در بودجه آمده و به طور شفاف سهم صادرات مشخص است.
جا دارد گلایه‌ای از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی کنم:‌ روس‌ها به ایران آمدند و برای تجارت اعلام آمادگی کردند اما صادرکنندگان نرخ‌هایی را برای کالاهای خود مطرح کردند که وزیر روسیه به ما گفت اگر می‌خواهید به این قیمت بفروشید ما حاضریم به جای شما این کالاها را بخریم و صادر کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی در پاسخ گفت:

ما بازار کشورهای آسیای میانه را با برنامه ریزی به دست نیاورده‌ایم و دری به تخته خورده است و صادرات صورت گرفته است. بنابراین تجار حرفه‌ای در این بازارها حضور ندارند، این در حالی است که بازار روسیه و آسیای مرکزی، یکی از پرریسک‌ ترین بازارهایی است که پیش روی تجار ایرانی قرار گرفته است.

میزان تلکه‌ای که از تجار ایرانی در این بازارها می‌شود، به نحوی است که جمع جبری را برای فروش کالا در این بازار منفی می‌کند، پس یکسری اقدامات باید از سوی فعالان اقتصادی صورت گیرد. موضوع موافقت نامه تجارت ترجیحی نیز باید تقویت شود، چراکه ایران با هیچ یک از همسایگان، موافقت نامه تجارت ترجیحی مثبت ندارد و به تازگی در مورد روسیه اتفاقاتی رخ داده است.


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت 2 دی

 
 

اشتراک گذاری: