ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

5 مرداد  1398

  pyknet100@gmail.com

 
 
 

خلاصه گزارشی که در شورای شهر خوانده شد

قالیباف بجای مجمع مصلحت

باید بر صندلی دادگاه بنشیند 
 
 
 
 

 

بخشی از آنچه نجفی شهردار سابق تهران بصورت اسناد تهیه کرد و تحت یک پرونده از تخلفات و اختلاس های دوران شهرداری قالیباف دراختیار قوه قضائیه گذاشت، روز گذشته در شورای شهر تهران بعنوان گزارش تحقیقی خود شورا قرائت شد. بر تهیه کنندگان و قرائت کنندگان این گزارش چه خواهد رفت را آینده نشان خواهد داد. خلاصه ای از این گزارش را روزنامه شرق منتشر کرده که عمدتا فنی است و مردم عادی ممکن است در محتوای آن دقیقا سر در نیآورند که چه کرده اند؟ چه خورده اند؟ چه برده اند و چه کسانی بوده اند؟ ما از گزارش شرق خلاصه زیر را تهیه کرده ایم تا بلکه بتوانیم دوربین را دقیق تر روی اصل مسئله در گزارش قرائت شده بگیریم:

 

طلب شهرداری از بانک شهر به مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال در املاکی موسوم به گودال «باغچالی» (محدوده‌ای تقریبا خالی در منطقه ۱۲ تهران که آهن‌سوخته‌های پلاسکو را به طور موقت روز‌ها در آنجا نگهداری کردند) که به قیمت هزار و ۲۵۱ میلیارد ریال در دوران قالیباف به بانک شهر فروخته شده است.

 

در جریان توافقاتی در سال ۹۰ بین شهرداری تهران و قوه قضائیه مبنی‌بر واگذاری یک میلیون و ۷۸۹ هزار و ۸۰۰ مترمربع از اراضی شمال بزرگراه بابایی مقرر شده، ۱۴ هکتار از اراضی شمال بزرگراه شهید خرازی توسط شهرداری تهران به تعاونی مسکن ۱۱ گانه قوه قضائیه و شورای نگهبان با قابلیت صدور پروانه ساختمانی برای پنج‌هزارو ۱۱۲ واحد مسکونی با مساحت ۱۱۰ مترمربع برای هر واحد با حداکثر سطح اشغال ۳۵ درصد بدون اخذ عوارض متعلقه واگذار شود. از محل این طلب از آن سال تا امروز دوهزارو ۲۹۷ میلیارد ریال طلب از قوه قضائیه وصول نشده،

 

در سال ۸۸ موافقت‌نامه‌ای با موضوع تأمین مالی منابع پروژه‌های عمرانی و فنی شهرداری تهران تا سقف ۲۰ هزار میلیارد ریال بین شهرداری تهران، بنیاد تعاون سپاه و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا منعقد شده است که پیرو بند ۴ توافق‌نامه مزبور می‌بایست مبلغ هفت هزار میلیارد ریال برای پروژه خط ۷ مترو توسط بانک انصار و مبلغ دو هزار میلیارد ریال برای پروژه‌های حوزه معاونت فنی و عمرانی و همچنین مبلغ ۱۱ هزار میلیارد ریال بابت مصرف در محل‌های مشخص‌شده توسط شهرداری تعیین مالی شود. از این بابت باید مبلغ هشت هزار میلیارد ریال توسط مؤسسه مالی «مهر» و پنج هزار میلیارد ریال توسط مؤسسه «ثامن‌الائمه» تأمین شود و درمقابل شهرداری نیز املاک و مجوز‌های مورد نیاز را بر اساس ماده ۵ توافق‌نامه به بنیاد تعاون سپاه و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا واگذار کند که در این ارتباط این نکته قابل ذکر است که خالص طلب شهرداری تهران از بنیاد تعاون سپاه در تاریخ ترازنامه مبلغ ۱۸ هزار میلیارد و ۶۲۰ ریال است که میزان بازیافت‌شده آن مشخص نیست.

استفاده از خدمات بنیاد تعاون سپاه در مقابل واگذاری ملک بدون برگزاری مزایده فروش در بودجه سالانه قانون شهرداری‌ها و آیین‌نامه‌های ذی‌ربط پیش‌بینی نشده و همچنین مجوز‌های لازم از سوی شورا هم اخذ نشده است.

در رابطه با مطالبات شهرداری از بنیاد تعاون ناجا جمعا مبلغ هزارو ۵۲۴ میلیارد ریال احصا شده، اما این نکات قابل‌توجه است که تعداد هشت فقره چک برگشتی بابت مجوز تغییر کاربری و افزایش تراکم بابت پروژه‌های یاس، هنگام و باغ آسمان جمعا به مبلغ هزارو ۴۲۰ میلیارد ریال تاکنون وصول نشده است. همچنین مانده طلب از بنیاد بابت فروش سه قطعه زمین پروژه آهو به مبلغ ۱۰۴ میلیارد ریال که بعد از انتقال مالکیت زمین‌ها باید تسویه می‌شد که به علت عدم انتقال مالکیت زمین‌ها وضعیت مشخص نیست. قابلیت وصول مطالبات از بنیاد تعاون ناجا به مبلغ هزارو ۵۲۴ میلیارد ریال مشخص نیست

 

طبق توافق‌های انجام‌شده بین سازمان املاک و مستغلات با شرکت‌های «عمران تهاتر»، «شرکت جهان» و «توسعه دیدار ایرانیان» (شرکت‌هایی که شهرداری تهران یا بانک شهر خودشان ایجاد کرده‌اند)، این سه شرکت برای تأمین مالی و تسهیل در عملیات عمرانی شهرداری مناطق، به‌عنوان کارگزار شهرداری در خرید و تملک املاک معارضه طرح‌های عمرانی و پرداخت مطالبات پیمانکاران و مؤدیان تعیین شدند. بر این اساس مقرر شد تسویه بخشی از مطالبات سه کارگزار از محل پرداخت نقدی، واگذاری املاک یا امتیاز تراکم بر روی پلاک‌های معرفی‌شده از سوی کارگزاران انجام شود. حسابرس معتمد شورا می‌گوید گزارش منابع واگذارشده به کارگزاران و مبالغ پرداختی از سوی آن‌ها به پیمانکاران و مالکان املاک معارض در سال مالی رسیدگی‌شده، به این م‍ؤسسه ارائه نشده است و مازاد منابع در اختیار کارگزاری‌ها نیز مشخص نیست.

 

در سال‌های ۹۰ و ۹۱، برای دو فقره پروانه تخریب و ساخت ملک، پلاک ثبتی متعلق به شرکت «اس‌سی‌تی بانکرز کیش» (بانکی که در جریان دادگاه تخلفات مالی بانک زنجانی و همدستش، زیبا‌حالت‌منفرد بار‌ها از آن نام برده شده) دوهزاو ۲۸۵ میلیارد ریال عوارض محاسبه شده است. شهرداری تهران روی همین پلاک ثبتی، ۳۸۳ میلیارد ریال جایزه خوش‌حسابی و هشت میلیارد ریال بابت استرداد عوارض در نظر می‌گیرد و خالص طلب از شرکت یادشده، هزارو ۸۹۶ میلیارد ریال می‌شود؛ مبلغی که تا پایان سال ۹۳، هزار‌و ۸۰۹ میلیارد ریال از طلب مزبور با بدهی شهرداری به آن شرکت ناشی از فاینانس‌های انجام‌شده برای پروژه بزرگ طبقاتی صدر، تهاتر شده؛ اما مانده طلب شهرداری از شرکت یادشده بابت عوارض، تسویه نشده است و هزینه‌های پایدارسازی گودبرداری غیراصولی در محل این ملک (معروف به گود بابک زنجانی) شرکت مزبور نیز از سوی شهرداری انجام شده و جمعا ۱۴۱ میلیارد ریال تاکنون تسویه نشده است.

در سال ۹۰ یک قطعه زمین به مساحت ۹۱۳هزار‌و ۶۹ مترمربع که بخشی از پلاک ثبتی موضوع ساخت بیمارستان پروفسور سمیعی است، جمعا به مبلغ ۹۵ میلیارد ریال از سوی سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها به این م‍ؤسسه خیریه واگذار می‌کند و در این خصوص، ۱۶ میلیارد ریال نیز تخفیف در نظر می‌گیرد؛ تخفیف‌هایی که گزارشی برای اثبات متعارف‌بودن واگذاری‌ها به این م‍ؤسسه و از طرفی پروانه صادره و نحوه محاسبه مربوطه نیز ارائه نشده است. در‌عین‌حال، در سال‌های ۹۱ و ۹۴ در مجموع ۶۰۰ میلیارد ریال به صورت نقدی تحت عنوان کمک به آن م‍ؤسسه پرداخت شده است که ارتباط پرداخت‌ها با موضوع فعالیت شهرداری و ضرورت انجام این کمک برای حسابرس مشخص نیست.

علاوه بر این موارد، در سال ۹۰ قطعه زمینی به مساحت سه هزار مترمربع (بخشی از پلاک ثبتی موضوع ساخت ساختمان اداری مجاور بیمارستان) به همراه چهار هزار مترمربع زیربنای ۶۰‌درصدی تکمیل‌شده به مبلغ ۲۹ میلیارد ریال از سوی سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها به م‍ؤسسه یادشده واگذار شده که دراین‌باره گزارش کارشناسی رسمی برای اثبات منصفانه‌بودن واگذاری‌ها به این م‍ؤسسه ارائه نشده است. این‌ها تنها چند مورد از ۱۳۲ بند اعلام‌شده از این گزارش حسابرسی بود که روز گذشته در شورای شهر تهران قرائت شد و به قول مجید فراهانی، «گزارش اولیه بیش از هزار بند داشته که سؤالات و ابهامات را به شهرداری فرستاده و آن‌ها نیز پاسخ داده‌اند».

اعضای شورای شهر تهران که خواستار ارائه توضیحات شهرداری تهران بودند، تصمیم گرفتند باقی این موضوع را در جلسه بعدی بررسی کنند. ناهید خداکرمی در واکنش به این گزارش گفت: اگر شورای شهرهمه کارش را در دو سال باقی‌مانده کنار بگذارد و فقط این حسابرسی را بررسی کند، قطعا کار مهمی انجام داده است. وقتی می‌گوید فلان ارگان پنج هزار واحد مسکونی با تخفیف گرفته، یعنی چه؟ مردم باید بدانند چه اتفاقی افتاده.


به تلگرام پیک نت بپیوندید
https://telegram.me/pyknet @pyknet


 پیک نت 5 مرداد

 
 

اشتراک گذاری: