ايران  

        www.pyknet.net

   پيك نت

 
صفحه اول پیوندهای پیک بايگانی پيک

30 بهمن  1390

infos@pyknet.net

 
 
  هاشمی رفسنجانی:
تا نظام با مردم آشتی نکند
بحران کشور حل نمی شود
 
 
 
 

هفته گذشته، روزنامه شرق مصاحبه مشروحی با هاشمی رفسنجانی انجام داده و منتشر کرد. دراین مصاحبه، به نکاتی درباره مسائل روز و جاری در کشور و همچنین نگرانی هائی که مردم دارند اشاره شده است. از این مصاحبه، این نکات را بیرون کشیده ایم که می خوانید.

« فكر می‌كنم مشكلات این دوره (احمدی نژاد) بسیار‌گران برای كشور تمام شده است. شما بیشتر از من در جامعه هستید. ببینید خانواده‌ها چه مشكلاتی پیدا كردند. اگر فرهنگ و اخلاق و اینها را در نظر بگیریم، راست‌گویی، امانت‌داری، وفای به عهد چه مقدار هست؟ نفت چه مقدار سر سفره مردم آمده است؟ الان قانونگرایی كجا رفته و به چه وضعی افتاده است؟ روابط ما با خارج به كجا رسیده كه عربستان آن‌گونه، طرحی را در سازمان ملل علیه ما مطرح می‌كند و فقط 11 نفر از ما دفاع می‌كنند و عده‌ای هم رای ممتنع دادند و اكثرا هم به آن رای دادند. در شورای حقوق بشر سازمان نمی‌توانیم عضو شویم. اگر سیاست خارجی مناسبی داشتیم، روابط‌مان با كشورهای دیگر و سازمان‌های بین‌المللی نیرومند بود. همان‌گونه كه بعد از پایان جنگ روابط ما با دنیا قوی بود. آخرش هم به این اختلاس‌ها و اینها رسید كه اصلا كمر اخلاق و اعتبار جامعه را می‌شكند.

- كشور در شرایط خطیری است. برای مهار این فشاری كه به كشور وارد می‌شود چه توصیه‌ای برای مردم و مسوولان می‌توانید داشته باشید؟

- در این مورد در دو، سه ماه پیش كه با رهبری معظم صحبت كردم، هم‌نظر بودیم. با توجه به تشدید تهدیدها بهترین مصونیت كشور وحدت ملی و همدلی جامعه است و همدلی با نظام و نظام با مردم؛ اگر این وحدت به وجود بیاید آسیب‌ها خیلی كم می‌شود. الان اگر این فشار را می‌آورند، فكر می‌كنند جامعه ما دچار تفرقه است و خیلی كارها می‌توانند بكنند. در مورد وحدت الان مسیرش از انتخابات‌ها شروع می‌شود. باید انتخابات‌های كاملا قانونی و آزاد انجام شود و مردم احساس كنند كه رای‌شان در جامعه موثر است. اگر دو، سه تا انتخابات خوب برگزار شود فكر می‌كنم مهم است. همه ما باید هماهنگ كنیم و انتخاباتی كاملا شایسته برگزار شود و مجلس و سپس دولتی همان‌گونه كه مردم بخواهند تشكیل شود. دو، سه تا انتخابات، انتخابات مجلس، شوراها، ریاست‌جمهوری پشت سر هم این‌گونه شود، درون جامعه خیلی به هم نزدیك می‌شود. ما باید روابط‌مان با خارج و كشورهای همسایه را كه در گذشته خوب شده و خیلی یخ‌ها شكسته بود، بهبود ببخشیم. آقای خاتمی گفت‌وگوی تمدن‌ها را طراحی كرده بود كه در سازمان ملل هم تصویب شده بود. اگر چنین رفتارهایی شود، خیلی زود ایران را می‌پذیرند. شعارهای تنش‌زا و بی‌مورد، جواب نمی‌دهد. روابط با همسایگان بسیار مهم است. در حوزه اقتصاد نظر من اجرای مصوبات سند چشم‌انداز و سیاست‌های كلان را كه ما در مجمع تصویب كردیم و از طرف آقا هم تایید و ابلاغ شد. اگر همان‌ها اجرا شود ما بخش خصوصی بسیار نیرومندی در كشور خواهیم داشت، نه شبه‌دولتی و امثال اینها، اگر بخش خصوصی واقعی درست شود، اقتصاد را تقویت می‌كند. همین امروز یك استاد و دانشمند ژاپنی میهمان من بود، نیروگاه‌های هسته‌ای كه ساخته می‌شود، همه را بخش خصوصی می‌سازند. الان آنها این‌گونه هستند و ما هم می‌توانیم این كار را بكنیم. همه نیروگاه‌هایمان دولتی است، حالا غیر از هسته‌ای و اینها. حتی وسایل نظامی آنها را بخش خصوصی می‌سازد و آنها سفارش می‌دهند. فكر می‌كنم اگر همین سیاست‌ها اجرا شود و اصل 44 با تفسیری كه مجمع تشخیص مصلحت نظام كرد و ذیل اصل 44 آورد، جواب می‌دهد. در مورد وحدت ملی اراده رهبری شرط اساسی این محور است. در مذاكراتم هم فهمیدم ایشان علاقه‌مند هستند. مشروح این مصاحبه را می توانید اینجا بخوانید.

پیک نت 30 بهمن

 
 

اشتراک گذاری: